tiistai 11. elokuuta 2009

Elämää kesäteatterien jälkeen

Bloginpitäjä näyttää olleen kuukausia katkolla, sanan varsinaisessa merkityksessä jalka poikki ja toisaalta niin muissa töissä kiinni, etteivät aika ja voimat ole riittäneet tilannetiedotuksiin.

Kesäteatterit tulivat ja menivät

Kulunut kesä on ollut kesäteattereille antoisa, niin meillä kuin kuulemma muuallakin. Kansaa on liikkunut ja käynyt hyvin pyydyksiin. Taitaa olla niin, että hyvä marjavuosi on yhtä kesäteatterien yleisömenestyksen kanssa.

Kirkkoteatteria Juhannuksena Rautatiemuseolla

Teatteri Betan Luther aloitti hyvinkääläisten kesäteatterien sarjan. Rautatiemuseon puistossa esitetty Pietari Särkilahdesta kertova, Jouni Laineen ohjaama uskonpuhdistusnäytelmä löysi yleisönsä ja sai kiitosta virkistävästä uudesta ilmeestä kirkkoteatterin saralla. Uutuutena Lutheria esitettiin myöskin yönäytöksenä. Hämärtyvässä illassa esitetty näytelmä oli vaikuttava kokemus ja yönäytöksiä tultaneen järjestämään myös tulevina vuosina.

Kaksi näytelmää Kahvelan pihanäyttämöllä

Kaupungin keskustassa olevalla Kahvelan pihanäyttämöllä esitettiin Juhana Rönnkvistin ohjaama Aapelin Siunattu hulluus, sekä Anna Brotkinin dramatisoima ja Juho Mantereen ohjaama Lumikki +7.

Kahvelan piha yllättää monet, jotka saapuvat sinne ensi kertaa. Muuten lähes huomaamatta jäävään pihapiiriin saadaan rakennettua 150 hengen nouseva katsomo. Katsomo, sekä entinen kestikievarin hevostalli monine ovineen, ikkunoineen ja luukkuineen rajaavat toimivan ja sympaattisen oloisen näyttämötilan, joka ei juuri muita kulisseja kaipaa.

Kahvelan pihalla tehtiin teatteria nyt neljättä kesää ja sekä teatterilaiset että yleisö ovat löytäneet paikan omakseen. Kiitos paikan omistajalle Aleksi Andelinille, joka on ensinnäkin tehnyt suuren työn säilyttäessään ja entisöidessään pihan rakennukset ja toisaalta on antanut pihan teatterikäyttöön, vaikka aiheutamme monenlaista vaivaa, häiriötä ja hulinaa muuten niin verkkaiseen ja rauhalliseen pihan elämään.

Molemmat näytelmämme saivat huiman suosion ja roppakaupalla kiittävää palautetta. Parin esitysviikon aikana näytöksissämme kävi ennätyksellisesti yli 3000 katsojaa. Useat näytöksistä tulivat loppuunmyydyiksi ja valitettavasti yleisöä jäi myös reilusti rannalle.
Taas tuli todistetuksi, kuinka tärkeätä on varata lippu etukäteen myös näissä kotikaupungin teattereissa. Sillä säästyy pettymykseltä ja pois kääntymisen harmilta, jos näytös on loppuunmyyty.

Entäs sitten

Tässä vaiheessa elokuuta teatterissa eletään jo vahvasti syksy, kevät ja tuleva kesäkin mielessä.

Syksyllä jatketaan Kahvelan onnistunutta kesää siirtymällä pihapiirissä olevan Mummon Mökin sisätiloihin.
Viihtyisässä ja intiimissä yläkerrassa voi kokea elämyksellisen hetken Juhana Rönnkvistin ohjaaman August Strindbergin Neiti Julien parissa.
Lähinnä ryhmille ( max. 15 henkeä ) suunnattu teatteri-ilta 1800-luvun hengessä alkaa jo ulko-ovelta sisään astuttaessa, katsoja voi heti tuntea siirtyneensä menneeseen maailmaan ja olevansa osa esitystä. Vieraistamme huolehtivat Neiti Julien miespalvelija ja sisäkkö näytelmän lomassa. Esityksen aikana tarjotaan pieni pikantti iltapala 1800-luvun tapaan, eikä mikään estä myös katsojia pukeutumasta ajan hengen mukaisesti.
Näitä elämyksellisiä Neiti Julie -iltoja on luvassa kymmenenä keskiviikkona 14.10. lähtien.

Willanäyttämölle valmistetaan pikkujoulukaudeksi niin aikuis- kuin lapsikatsojille sopiva Tuhat ja yksi yötä - Aladdinin taikalamppu, jonka ohjaa Marko Lindholm.
Aladdin jatkaa Teatteri Päivölän klassikkosarjaa, josta on aikaisemmin nähty Pessi ja Illusia, sekä viime vuonna Kaunotar ja Hirviö.
Luvassa on eksoottista itämaista tunnelmaa, kamelinhajuista huumoria, visuaalista ilottelua, outoa musiikkia, kauniita tanssijoita, fakiiri käärmeineen, tietenkään lampun henkeä unohtamatta.
Ensi-ilta on marraskuussa, lauantaina 14.11. ja esityksiä on kaikkiaan 10. Liput on syytä varata hyvissä ajoin etukäteen.

Tulossa juhlavuosi

Teatteri Päivölä valmistautuu juhlimaan ensi vuonna 20-vuotista taivaltaan ja palaa kesäteatterin merkeissä juurilleen Ridasjärven Päivölään.

Juhlanäytelmäksi on valittu Dumas´n Kolme muskettisoturia, jonka ohjaajaksi on kutsuttu Teemu Ojanne.

Muskettisotureista ei tule puuttumaan vauhtia! Tässä näytelmässä on todella jokaiselle jotakin.

Laukkaavat ratsut, taidokkaat miekkailukohtaukset, jännitys ja romantiikka, upeat asut ja hieno musiikki ovat kaikki sitä, mitä Teatteri Päivölässä on vuosien varrella totuttu näkemään.
Esitykset ovat heinä - elokuussa ja odotamme hyvää menestystä ja paljon väkeä sekä estradille että katsomoon.

Suosittua Kahvelan pihanäyttämöäkään ei unohdeta. Ensi kesänä tehdään Ridasjärvellä esitettävien Muskettisotureiden lisäksi lastennäytelmä Kahvelan pihalle.


Muu juhlavuoden ohjelmisto on vielä työn alla. Vuoden 2010 kevät ja syksy ovat toistaiseksi avoinna esitysten ja esityspaikkojen suhteen. Suunnitelmia on vireillä, mutta ne odottavat vielä vahvistusta.


Näillä eväillä jatketaan matkaa kohti syksyä.
Kannattaa pysyä kuulolla ja seurata kotisivujen ohjelmistotietoja, joita päivitetään sitä mukaa kuin esitysten tiedot varmistuvat.

-eeva

Ei kommentteja: