maanantai 24. elokuuta 2009

Aladdinin taikalamppu käynnistyi railakkaasti


Teatteri Päivölän syksyn näytelmän Aladdinin taikalampun ensimmäinen lukuharjoitus keräsi runsaasti innostuneita teatterilaisia Willanäyttämölle.

Näytelmä oli roolitettu pääroolien osalta jo ennakkoon ja illan aikana jokaiselle halukkaalle löytyi paikkansa näytelmässä.

Aladdinin roolissa nähdään Jukka Saarinen ja prinsessa Basmana Mariia Rauramo.


Muhevaa sulttaania esittää Pentti Autere, näytelmän pahista, suurvisiiri Samiria Juho Lehto ja hulvatonta fakiiri Fuadia Timo Salonen, mestarinäyttelijämme joka taas pitkästä aikaa ehtii työkiireiltään näyttämölle.
Konkarijoukkoa täydentää mimiikan mestari Jouni Laine, joka tällä kertaa hurmaa yleisönsä pyövelin roolissa. Viime vuotinen Laineen huikea roolisuoritus Hirviön linnan mykkänä Narrina on varmaan monilla vielä tuoreessa muistissa.
Aladdinin leskiäidin roolissa nähdään lukuisissa Päivölän ja Teatteri Betan produktioissa nähty vahva näyttelijämme Maija Honkasalo.

Lampun hengeksi saimme lahjakkaan ilopillerin Simonin, joka tanssii, suunnittelee koreografiat ja auttaa meitä muita löytämään aitoa itämaiden henkeä esimerkiksi puvustuksen yksityiskohtiin.

Aladdin, Lampun henki, Suurvisiiri Samir ja muut roolihenkilöt saivat seuraa hovinaisista, eunukeista, taskuvarkaista ja torikansasta. Ja tietysti myös lamppukauppias kameleineen löysi esittäjänsä.

Teksti luettiin läpi ja sen jälkeen hassuteltiin vähän vaatteilla.
Oikeiden roolivaatteiden valmistumiseen on vielä matkaa, mutta harjoitusvaatteilla saatiin vähän esimakua siitä mitä tuleman pitää.
Nyt ollaan lähtökuopissa ja tästä lähdetään liikkeelle.
Runsaan kahden kuukauden mittainen harjoituskausi tulee olemaan työntäyteinen, mutta taatusti hauska.

Iloisella otteella mennään eteenpäin
ja matkan varrella tunnelma tiivistyy, kunnes saadaan kaikki palikat kohdalleen.
Musiikki, lavasteet, vaatteet, maskeeraus ja tietenkin roolihahmojen kehittyminen vaativat jokainen oman aikansa ja kypsyttelynsä.

Ohjaaja Marko Lindholmin muikeasta ilmeestä saattoi päätellä, että jotain melkoisen velmua meininkiä on odotettavissa.
Eikä puvustaja Eeva Mantereen ja maskeeraaja Sanna Åströmin suunnitelmatkaan ihan perinteisimmästä päästä taida olla.

-eeva

Lisää kuvia löytyy osoitteesta:

http://picasaweb.google.fi/eevamantere698/AladdinJaTaikalamppu?authkey=Gv1sRgCNu-hMrXpMTHmwE

Ei kommentteja: