lauantai 14. maaliskuuta 2009

Lumikki +7 pyörähti iloisesti käyntiin.Teatteri Päivölän Lumikki +7 -tiimi kokoontui Putskulle ensimmäiseen palaveriinsa suunnittelemaan ja ideoimaan tulevan kesän lasten kesäteatteria Juho Mantereen ohjauksessa.

Anna Brotkinin hauska käsikirjoitus on modernisoitu versio perinteisestä Lumikki ja seitsemän kääpiötä -sadusta.

Käsikirjoituksen luku innosti porukan suorastaan pursuamaan hulvattomia ideoita Puna-armeijan kuorosta Tom Jonesin musiikkiin ja sahan soittamisesta mitä hurjempiin konsteihin päästää kiero ja kateellinen kuningatar päiviltä.
Grimmin veljesten versiossa kuningattarelle laitettiin Lumikin ja prinssin häissä jalkaan tuliset rautakengät, joilla hänet pakotettiin tanssimaan kunnes kaatui kuolleena maahan. Siitä on paha panna enää pahemmaksi. Saapa nähdä millä tapaa koiruus saa tällä kertaa palkkansa.

Soppaa sekoitetaan Päivölän Lumikissa muutenkin kuin vain kuningattaren padassa, siinä annetaan perinteiselle rooliajattelulle kyytiä. Kuningattarena keittelee myrkkyliemiänsä Sami Tauru ja metsästäjänä nähdään Maria Krestjanoff. Mariia Rauramo on Lumikin roolissa viehättävä, reipas ja rohkea seikkailija, kaukana Disneyn pikkusievästä punahuulisesta sulottaresta.

Kääpiökaarti on varsinainen topparoikka ja luku sinänsä. Mittasuhteet heittävät tässä versiossa häränpyllyä, sillä pieni ja hento Lumikki löytää metsämökistä ystävikseen seitsemän huimaa heppua, joista pisin on viisi senttiä yli kaksimetrinen eivätkä muutkaan jää kovin paljoa vaille.
Tässä joukossa on huumoria, energiaa ja empatiaa!
Hauskoina ja vähän höntteinä, mutta aina niin sympaattisina kääpiöinä toilailevat Olli Viitasalo, Juuso Aromaa, Roy Sirniö, Jukka Saarinen, Vesa Markus, Jero Parkkinen ja Kalle Keijonen.

Kesäteatteriversio on suunniteltu toteutettavaksi niin, että se soveltuu aivan pienillekin lapsille, mutta on viihdyttävää katsottavaa myös aikuisille.
Lumikki-parka on vähällä heittää henkensä katalan kuningattaren kynsissä pariinkin otteeseen, mutta neuvokkaat metsien miehet pelastavat hänet elävien kirjoihin. Näytelmä on kompakti paketti sujuvaa kerrontaa, jossa monet juonen koukerot ehditään selvittää kolmessa vartissa.

Ensi-ilta on heinäkuun lopulla Kahvelan pihanäyttämöllä Hyvinkään keskustassa. Lippuja voi jo varata vaikka isommallekin joukolle, liput@teatteripaivola.com
Seuraa myös blogia Liekehtivän Vuohen sivuilla http://horsekiller.blogspot.com/

-eeva

Ei kommentteja: