tiistai 27. syyskuuta 2011

Tulossa Tuhkimo
Tuhkimo tanssii Ilonan parketilla.

Teatteri Päivölän perinteeksi on muodostunut tuottaa syyskaudelle lastennäytelmä, joka on vuosi toisensa jälkeen saavuttanut suuren suosion.

Tänä syksynä tuo kaivattu ja paljon kysytty koko perheen syysproduktio oli jäädä harjoitus- ja esitystilojen puutteessa tekemättä. 
Lopulta näyttämö löytyi kaupungin keskustasta tyylikkäästä ja raikkaasta Ravintola  Ilonasta, jonka parketilla Tuhkimo pääsee pyörähtelemään loppusyksyllä.

Tuhkimosta on tulossa todellinen koko perheen näytelmä, joka riemastuttaa lapsia, mutta ei taatusti jätä aikuisiakaan kylmäksi.

Tuhkimo päättää Teatteri Päivölän naisten vuoden.

Teatteri Päivölän työntäyteinen naisten vuosi 2011 alkoi keväällä Ravintola Palomassa esitetyllä Federico Garcia Lorcan näytelmällä Bernarda Alban talo.

Kesäteatterit jatkoivat naisnäytelmien sarjaa ja Kievarin pihanäyttämöllä esitettiin Arto Paasilinnan Suloinen myrkynkeittäjä, sekä lastennäytelmänä Oiva Paloheimon Tirlittan.

Syyskauden harjoitukset ovat käynnistyneet Ravintola Palomassa esitettävällä Ernest Thompsonin kuuluisalla ja rakastetulla näytelmällä Kultalampi.

Upean naisten teemavuoden päättää lopulta Ravintola Ilonassa esitettävä koko perheen klassikko, Grimmin satuun pohjautuva iki-ihana Tuhkimo.

Teatteri Päivölän koko perheen syysproduktiot Prinsessa Ruususesta Tuhkimoon.

Markus Saari prinssinä ja Diandra Flores Prinsessa Ruususena.

Vuonna 2006 toteutettiin Teatteri Päivölän ensimmäinen varsinainen koko perheelle suunnattu syysnäytelmä
Sadan vuoden uni - satu Prinsessa Ruususesta, jota esitettiin Hyvinkääsalissa.  Ruususen ohjasi Marko Lindholm ja Prinsessa Ruususena nähtiin suloinen Diandra Flores.

Pessin ja Illusian grafiikat teki Hanna Tarkiainen.

Vuoden 2007 mittava projekti oli Willanäyttämöllä esitetty Pessi ja Illusia .  Siinä panostettiin erityisesti visuaalisuuteen ja lavastuksessa käytettiin valtaisiin siipiin projisoituja Hanna Tarkiaisen valokuvia.  Näytelmän ohjasi Teemu Ojanne ja päärooleissa esiintyivät Hanna Tarkiainen ja Juho Mantere.

Kaunotar Anu Mustonen ja Hirviö Jyri Similä.  Kuva Hanna Tarkiainen.

Vuonna 2008 tehtiin Willanäyttämölle upea Kaunotar ja Hirviö.  Näytelmän ensi-ilta oli Eeva Mantereen 60+60 juhla.  Ikävuosia ja puvustettuja näytelmiä tuli sattumalta yhtä paljon täyteen.  Näytelmän yhteydessä Eeva Mantere palkittiin Suomen Harrastajateatteriliiton kultaisella ansiomerkillä.  Kaunottaren ja Hirviön ohjasi Marko Lindholm ja päärooleissa nähtiin Jyri Similä ja Anu Mustonen.

Aladdinin päärooleissa Mariia Rauramo ja Jukka Saarinen
Vuoden 2009 näyttävä produktio Willanäyttämöllä oli Aladdin ja taikalamppu, jonka ohjasi Marko Lindholm.  Päärooleissa Aladdinina ja Prinsessa Basmana esiintyivät Jukka Saarinen ja Mariia Rauramo.
Lampun henkenä breikkasi hurmaava Simon Al-Bazoon.

Kolme iloista rosvoa.  Pentti Autere, Jyri Similä ja Henrik Siidorov.

Vuonna 2010 Willanäyttämö oli asetettu täydelliseen käyttökieltoon, joten sinne ei teattereilla ollut lukuisista pyynnöistä huolimatta mitään asiaa.
Syksyn koko perheen produktio Kolme iloista rosvoa toteutettiin
Ridasjärven Päivölään.  Iloisia rosvoja ohjasi Marko Lindholm ja rosvokoplana seikkailivat Pentti Autere,
Jyri Similä ja Henrik Siidorov.  Sohvi-tätinä piti jöötä Maija Honkasalo.

Tämän syksyn 2011 Tuhkimon ohjaajaksi on saatu Teemu Ojanne.
Työryhmä koostuu Teatteri Päivölän vahvoista tekijöistä.  Näyttämöllä nähdään ainakin Maija Honkasalo, Maria Krestjanoff,  Kaisa Malinen, Jukka Saarinen, Sirpa Salmi, Hanna Tarkiainen ja Ari Tukiainen. Näytelmän musiikki on Eija Koiviston, puvustus Eeva Mantereen ja koreografiat Maria Krestjanoffin käsialaa.

Kenen jalkaan kenkä sopii on vielä arvoitus, johon ratkaisu selviää viimeistään marraskuussa.

Tuhkimon ennakkotiedustelut ja varaukset 040-762 1990 tai liput@teatteripaivola.com.
Esityspäivät varmistuvat parin viikon kuluessa.

Liput 12 € aikuiset ja 10 € alle 15 v lapset.
Samalla tuet Hyvinkään Aluesairaalan lastenosaston toimintaa.
Teatteri Päivölä luovuttaa jokaisesta lunastetusta pääsylipusta yhden euron sairaalan lastenosastolle.

-eeva

Ei kommentteja: