maanantai 14. heinäkuuta 2008

Ensi-iltoja odotellessa
















Sateinen kesäkuu ja puolet heinäkuustakin on taaksejäänyttä elämää. Kesää on vietetty epävakaissa merkeissä tuon tuosta taivaalle tähyten ja suvisempia ilmoja odotellen.

Olviretken ja Punahilkan harjoituksissa on ollut luova tauko. Näyttelijöillä on ollut tilaisuus lomailla ja viettää kesää muissa merkeissä. Moni vietti alkukesänkin teatteria tehden, Teatteri Betan Viimeinen Pasuuna ajoittui sopivasti Päivölän kesätauolle.

Viikonlopusta lähtien Kahvela MummonMökin pihamaalla on ollut vilskettä ja meininkiä. Sekä Olviretken että Punahilkan viimeistelyharjoitukset ovat kiivaassa käynnissä. Runsaan viikon päästä molemmat näytelmät saavat ensi-iltansa. Jännitystä alkaa jo olla ilmassa.
Olviretken harjoitusta seuratessa huomaa, miten teksti ja tekeminen on kypsynyt tauon aikana näyttelijöiden mielissä.
Meno on mahtavaa ja Aleksis Kiven kimurantti kieli kiertyy nautittavaksi ja naurattavaksi hulvattoman kaartin
mesotessa, enimmäkseen tietysti olvi ja muut nautinnot mielessä.
Punahilkasta on tulossa valloittava musiikkinäytelmä. Toinen toistaan hauskemmat laulut tulevat varmasti riemastuttamaan niin lapsi- kuin aikuiskatsojiakin.

Tänään jaksoi onneksi pitää sen verran poutaa päiväsaikaan, että markkinoinnin iskuryhmä Eeva ja Hanna pääsi aloittamaan mainoskyltin maalausta. Sade senkin puuhan sitten keskeytti, mutta huomenissa taas jatketaan. Täytyy vaan toivoa, ettei rankasti ropiseva sade valuta tämän päivän aikaansaannoksia purona maahan.
-eeva










Ei kommentteja: