tiistai 30. heinäkuuta 2024

Lehdot Suomen hevosessa

Lehdon pariskunnalla, Caritalla ja Juholla on yhteinen lomaharrastus. Tänä kesänä, kuten joinakin kesinä aikaisemminkin he ovat yhdessä mukana kesäteatterissa.Näytteleminen on molemmille rakas harrastus, johon onneksi silloin tällöin molempien siviilivelvollisuudet antavat tilaa. Myös perheen nyt aikuiset tyttäret ovat olleet aikaisemmin  harrastuksessa mukana. Suomen hevosen aikaan Lehdolle tuli täyteen 30 vuotta yhteistä avioliittotaivalta. Onnittelut siitä!

Tämän kesän näytelmä on Teatteri Päivölän esittämä Sirkku Peltolan absurdi draamakomedia Suomen hevonen, jossa molemmilla on vahvat keskeiset roolit Kotalan talon kummallisessa perhekommuunissa, Juholla Lassina ja Caritalla Äitenä.

Juho Lehto on Suomen hevosen Lassi
Juho Lehto on Suomen hevosen Lassi.

Juho Lehto on siviiliminältään aivan eri alan asiantuntija, mutta tänä kesänä hän on Teatteri Päivölän Suomen hevosen Lassi, maaseudun mies, joka yrittää yhtä sun toista, mutta mikään ei oikein onnistu menemään putkeen. Kuvassa Juho on keskittymässä bäkkärillä hetkeä ennen kuin hän hyppää Lassin saappaisiin, laittaa punaisen Valmetin lippiksen päähän ja siitä lähteekin vauhtiin helvetinmoinen meno ja kiire.

Kirjailija Sirkku Peltola kuvaa roolia näin: "Lassi, eronnut, ammatti edelleen jotakuinkin maanviljelijä, monen sortin yrittäjä, luomua ja pikku bisneksiä, harrastanut valokuvausta ja nykyisin myös hiilipiirtämistä, n, 55 v . Ulkoisesti pystyssä, sisältänsä innostuva mutta lyhytjännitteinen ja pitemmän päälle aikaansaamaton. Kiltti. Tunneihminen." 

Hillityltä Juholta irtoaa näyttämöllä aivan uskomaton draivi ja heittäytyminen. Timantintarkasti hiottu roolityö on nautittavaa katsottavaa. 



Carita Lehto on Suomen hevosen Äite. Tässä ennen esitystä.

Carita Lehto on Teatteri Päivölän Suomen hevosen Äite.
 
Kirjailija Sirkku Peltonen on luonnehtinut roolia näin:
"N.78-98v. Suorapuheinen, itseironinen, estoton ja tarpeen vaatiessa antelias, sekä rakkaudessa että tavarassa. Vahva nainen."
Joltisenkin tuhdin maskeerauksen jälkeen Caritasta löytyy kaikkea tätä ja hän tekee aivan huikean herkullisen roolin - pääasiassa makuultaan. 
Äite on näyttämöllä alusta loppuun koko näytelmän ajan, mitä nyt välillä purkaa sieluaan käymällä hautaamassa sen mitä Harmo-vainaasta on jäljellä.

Molemmat Lehdot antavat kaikkensa roolityölleen ja se on näyttämöllä nähtävissä. Toivon mukaan molemmat myös saavat antoisaa vastapainoa arjen vastuullisille ammateilleen.
 
Suomen hevonen Knehtilän latoteatterissa 24.7.-18.8.2024. Ohjaus Marko Lindholm.
Lipunmyynti Netticket.fi.
Tiedustelut Teatteri Päivölä puh 040 7621990 tai liput@teatteripaivola.com.
 
Tervetuloa katsomaan!
-eeva



Ei kommentteja: