tiistai 30. heinäkuuta 2024

Lehdot Suomen hevosessa

Lehdon pariskunnalla, Caritalla ja Juholla on yhteinen lomaharrastus. Tänä kesänä, kuten joinakin kesinä aikaisemminkin he ovat yhdessä mukana kesäteatterissa.Näytteleminen on molemmille rakas harrastus, johon onneksi silloin tällöin molempien siviilivelvollisuudet antavat tilaa. Myös perheen nyt aikuiset tyttäret ovat olleet aikaisemmin  harrastuksessa mukana. Suomen hevosen aikaan Lehdolle tuli täyteen 30 vuotta yhteistä avioliittotaivalta. Onnittelut siitä!

Tämän kesän näytelmä on Teatteri Päivölän esittämä Sirkku Peltolan absurdi draamakomedia Suomen hevonen, jossa molemmilla on vahvat keskeiset roolit Kotalan talon kummallisessa perhekommuunissa, Juholla Lassina ja Caritalla Äitenä.

Juho Lehto on Suomen hevosen Lassi
Juho Lehto on Suomen hevosen Lassi.

Juho Lehto on siviiliminältään aivan eri alan asiantuntija, mutta tänä kesänä hän on Teatteri Päivölän Suomen hevosen Lassi, maaseudun mies, joka yrittää yhtä sun toista, mutta mikään ei oikein onnistu menemään putkeen. Kuvassa Juho on keskittymässä bäkkärillä hetkeä ennen kuin hän hyppää Lassin saappaisiin, laittaa punaisen Valmetin lippiksen päähän ja siitä lähteekin vauhtiin helvetinmoinen meno ja kiire.

Kirjailija Sirkku Peltola kuvaa roolia näin: "Lassi, eronnut, ammatti edelleen jotakuinkin maanviljelijä, monen sortin yrittäjä, luomua ja pikku bisneksiä, harrastanut valokuvausta ja nykyisin myös hiilipiirtämistä, n, 55 v . Ulkoisesti pystyssä, sisältänsä innostuva mutta lyhytjännitteinen ja pitemmän päälle aikaansaamaton. Kiltti. Tunneihminen." 

Hillityltä Juholta irtoaa näyttämöllä aivan uskomaton draivi ja heittäytyminen. Timantintarkasti hiottu roolityö on nautittavaa katsottavaa. 



Carita Lehto on Suomen hevosen Äite. Tässä ennen esitystä.

Carita Lehto on Teatteri Päivölän Suomen hevosen Äite.
 
Kirjailija Sirkku Peltonen on luonnehtinut roolia näin:
"N.78-98v. Suorapuheinen, itseironinen, estoton ja tarpeen vaatiessa antelias, sekä rakkaudessa että tavarassa. Vahva nainen."
Joltisenkin tuhdin maskeerauksen jälkeen Caritasta löytyy kaikkea tätä ja hän tekee aivan huikean herkullisen roolin - pääasiassa makuultaan. 
Äite on näyttämöllä alusta loppuun koko näytelmän ajan, mitä nyt välillä purkaa sieluaan käymällä hautaamassa sen mitä Harmo-vainaasta on jäljellä.

Molemmat Lehdot antavat kaikkensa roolityölleen ja se on näyttämöllä nähtävissä. Toivon mukaan molemmat myös saavat antoisaa vastapainoa arjen vastuullisille ammateilleen.
 
Suomen hevonen Knehtilän latoteatterissa 24.7.-18.8.2024. Ohjaus Marko Lindholm.
Lipunmyynti Netticket.fi.
Tiedustelut Teatteri Päivölä puh 040 7621990 tai liput@teatteripaivola.com.
 
Tervetuloa katsomaan!
-eeva



Syksyn liput nyt myynnissä.


 
Liput nyt myynnissä!

Teatteri Päivölä esittää syyskaudella Studio Donnerissa Hyvinkään Villatehtaalla Sisko Istanmäen rakastetun draamakomedian Liian paksu perhoseksi. Ohjaus Markku Hyvönen, musiikki Salka Orivuori.

Liian paksu perhoseksi on kauppias Ernin ( Samuli Piela )ja maalta muuttaneen tuhdin Kaisun (Sari Sulasalmi ) kuoppaiseksi osoittautuva rakkaustarina. Ernin varasteluun taipuvainen äiti (Kirsi Kuisma) ja tuhlaileva sisko (Suzan Ekim.Heikkilä) lyövät kapuloita nuorenparin rattaisiin. Kyläläiset ryydittävät tarinaa, jonka yllä häilyy pelko kylän autioitumisesta ja kyläkaupan kuolemasta.

Näytelmä on lämminhenkinen komedia, joka sopii mainiosti vaikka pikkujouluohjelmaksi tai muuten vaan pimeän syksyn viihteeksi.

Liput myy Netticket.fi. 

Lippuja voi arkisin ostaa Netticketin toimipisteistä kautta maan, Hyvinkäällä Villatehtaan infosta, Kankurinkatu 4-6. Toimipiste on auki arkisin klo 8.00-16.00, siellä käy maksuvälineenä vain kortti.

Ryhmämyynti, tiedustelut ja varaukset Teatteri Päivölä, puh 0407621990 tai liput@teatteripaivola.com.

Tervetuloa teatteriin!

-eeva

lauantai 20. heinäkuuta 2024

Syysproduktio Liian paksu perhoseksi on käynnistynyt.

Flyerin toteutus Kuvitelmia/Hanna Tarkiainen


Teatteri Päivölä esittää syyskaudella Studio Donnerissa Sisko Istanmäen romaaniin perustuvan lämminhenkisen draamakomedian Liian paksu perhoseksi. Näytelmän ohjaa Markku Hyvönen.

Kaisun ja Ernin kuoppaiseksi muodostuvan rakkaustarinan päärooleissa nähdään Sari Sulasalmi ja Samuli Piela. 

Päärooleissa Samuli Piela ja Sari Sulasalmi

 

Muissa rooleissa nähdään Teatteri Päivölän vahvaa kaartia,  Maija Honkasalo Kaisun äitinä, Kirsi Kuisma Ernin äitinä ja Suzan Ekim-Heikkilä Ernin siskona Viivinä. Hanna Tarkiainen on opettajan vaimo Anna ja Aino Piela hänen tyttärensä. Mika Korpisuo on Kaisun veli ja Henri Inkinen hänen miesystävänsä. Lisäksi on isäntä vaimoineen ja tyttärineen, Tenho Oinonen, Seija Lääti ja Ida Wirtzenius. Musiikista vastaa Salka Orivuori.

Liput tulevat myyntiin Nettickettiin.

Tiedustelut ja ennakkovaraukset Teatteri Päivölä puh 0407621990 tai liput@teatteripaivola.com.

Tervetuloa teatteriin!

-eeva


perjantai 19. heinäkuuta 2024

 Suomen hevosen ensi-ilta lähestyy.

Julisteen toteutus Kuvitelmia/Hanna Tarkiainen

Teatteri Päivölä esittää kesällä 2024 Sirkku Peltolan verevän tragikomedian Suomen hevonen. Ensi.ilta on 24.7.klo 19.00.

Suomen hevosta esitetään Knehtilän tilan suuressa ladossa Hyvinkään Palopurolla. Teatteri Päivölä on tehnyt kesäteatteria yli 30 vuotta eri näyttämöillä ja nyt kuudetta kesää Knehtilän ladossa. Paikka on kesäteatterille erinomainen, sillä sekä nouseva katsomo että näyttämö mahtuvat saman korkean katon alle ja siellä on sopiva kesäteatterisää, satoi tai paistoi. Ladosta löytyy myös väliaikakahvio ja hyvä ohjattu parkkipaikkakin on aivan ladon vieressä.

Ohjaaja Marko Lindholm nähdään myös roolissa.

Suomen hevosen ohjaa Marko Lindholm nähdään myös näyttämöllä perheen pojan Kain roolissa.

Suomen hevosen omalaatuinen uusperhe.  

 

Suomen hevosen rooleissa nähdään Marko Lindholmin lisäksi Teatteri Päivölän vahvat konkarit Juho ja Carita Lehto, Sirpa Salmi ja Hanna Tarkiainen. Nuorta näyttelijäkaartia edustavat taitavat Margit Lepp ja Maria Eerola.

Äite ja tytöt Jaana ja KK.

 

Sirkku Peltolan näytelmän vauhdikkaat ja dramaattisetkin tapahtumat sijoittuvat jonnekin päin maaseudulle 2000 luvun alussa. Kaiken keskiössä on Lassi (Juho Lehto), eronnut, ammatiltaan edelleen jotakuinkin maanviljelijä, joka yrittää siinä sivussa sitä sun tätä pikku bisnestä. Rahahuolet ja direktiivit varjostavat Lassin ja sitä myötä koko omituisen perhekommuunin arkea.

Kesäteatterin osoite on Haapasaarentie 75, Hyvinkää


 Lipunmyynti Netticket.fi.

Tiedustelut ja varaukset myös Teatteri Päivölä, puh 0407621990 tai liput@teatteripaivola.com.

Kesäteatterin osoite on Haapasaarentie 75, Hyvinkää.

-eeva