tiistai 7. lokakuuta 2014

Kirjastossa satumaista.


Vuosisadan rakkaustarinaa harjoiteltiin satumaisissa kulisseissa.

Työryhmässä ohjaaja Pilvi Kallio, säestäjä Eija Koivisto, Maija Honkasalo, Jaana Mikkola, Anu Vänskä ja Sirpa Salmi.

Teatteri Päivölän työryhmä valmistautui seuraavan päivän näytökseen käymällä esityksen pääpiirteitä läpi Hyvinkään kirjaston ryhmätilassa.  Kirjastossa esitetään runo- ja laulukooste Märta Tikkasen teoksesta Vuosisadan rakkaustarina. 

Anu Vänskä kertoo tarinaa Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarinasta.
Kirjaston ryhmätila oli sisustettu satumaisen viihtyisäksi joka tiistaista satutuntia varten.  Pienet satutunnille tulijat odottelivat jo oven takana Päivölän väen harjoitellessa Vuosisadan rakkaustarinan lauluja ja runoja.

Anu Vänskä kertoo satuja lapsille Hyvinkään kirjastossa.

Näyttelijä Anu Vänskä oli omassa elementissään sadun kulisseissa.  Hän on jo vuosien ajan pitänyt kirjaston satutunteja ja ehtinyt viihdyttää omalla sydämellisellä ja persoonallisella tavallaan niin lapsia kuin heidän vanhempiaankin.
 
Anu laittaa satumaiset timanttitossut jalkaan.
Anu Vänskä valmistautuu jokaiseen satutuntiin huolella.  Hän etsii ajankohtaisia satuja ja rekvisiittaa ja pukeutuu hauskasti ja värikkäästi ilahduttaakseen pieniä ja isompiakin kuulijoita.  Anu laulaa, tanssii ja kertoilee tarinoita - mitä milloinkin, eikä ihme, että Anun satutuokiot ovat olleet suosittuja kautta vuosien.
Satutunnit pidetään Hyvinkään pääkirjaston ryhmätilassa tiistaisin klo 18.00.

Satutunti on tarkoitettu n. 3-6-vuotiaille lapsille, jotka jaksavat jo kuunnella ja leikkiä n. puoli tuntia kerrallaan. Aikuinen saa olla mukana tukena ja turvana, jos siltä tuntuu.


-eeva
Kuvat Eeva Mantere

Ei kommentteja: