maanantai 15. helmikuuta 2010

Miekkailukurssi 1

Teatteri Päivölän kesän 2010 produktion Kolme muskettisoturia miekkailun opettajaksi ja taistelukoreografiksi saatiin näyttelijä Oula Kitti Turusta.

Ensimmäinen harjoituspäivä, ystävänpäivän sunnuntai aloitettiin heti aamu kymmeneltä vauhdikkaasti erilaisilla liikuntaharjoituksilla.

Edellisen päivän Ystisrumban liikunnan jäljiltä kurssilaisten lihakset olivat jo valmiiksi kipeät ja miekkailupäivänä saivat taas uudet lihasryhmät reipasta kyytiä.

Jos oikein ymmärsin, niin Oula lupasi opettaa kaikkiaan kolme askelta eteen ja kolme taakse, eli yhteensä kuusi askelta. Niillä kuulemma pärjää jo pitkälle.

Tässä ollaan vielä alkumetreillä ja pojilla asennetta. Kyllä lähtee!

Ei se sitten niin helppoa ollutkaan.
Kättä piti vääntää epätoivoiseen asentoon ja jalat näyttivät sinksaavan helposti ihan väärään suuntaan.
Etujalalla piti vetää eikä takajalalla työntää ja kanta vai päkiä vai ääähh.. ja yks ja kaks ja kolme.

Miekkojen kalistelun lisäksi Oula opettaa myös nyrkkitappeluita ja muuta vauhdikasta menoa.
Kuvassa Juho Marttila riepottaa Niina Rauniota. 13-vuotias Juho tuli aamulla ensimmäistä kertaa mukaan teatteritouhuihin ja oli hetken kuluttua kuin vanha tekijä. Tervetuloa joukkoon!
Juho on myös musiikkimiehiä, joten saa nähdä mitä ohjaajamme keksii hänen varalleen muskettisotureihin.

Parin tunnin puurtamisen jälkeen tuli onneksi ruokatauko. Lihamakaroonilaatikko maistui herkulliselta herraskaisella sohvalla istuen.
Ruokailun jälkeen koitti se huikea hetki, että kurssilaiset saivat ensikosketuksen oikeisiin miekkoihin.
Oula piti tiukan esitelmän miekasta ja sen käsittelystä. Koulutuksen aikana saadaan käyttää Oulan miekkoja kunnes saamme tilattua teatterille omat taisteluvälineet.
Miekat ovat teräviä ja niillä voi oikeasti saada vahinkoa aikaan, ellei turvamääräyksiä noudateta kirjaimellisesti. Teatterimiekkailussa emme käytä mitään turvavälineitä, eikä miekan kärjessä ole mitään suojaa, joten tarkkuus ja harjoittelu on ensiarvoisen tärkeätä.

Tällä kertaa miekkojen kanssa harjoiteltiin parin kanssa turvaväliä ja päästiin jo vähän kalistelemaankin.
Opittavaa oli paljon, joten päivä oli väsyttävä sekä henkisesti että fyysisesti. Mutta motivaatiota riitti koko joukolla alusta loppuun saakka ja miekatkin tuli vielä huollettua harjoituksen jälkeen.Oulan oppeihin oltiin todella tyytyväisiä ja luultavasti otteiden laskeminen tuli monille uniinkin.
Seuraava miekkailupäivä pyritään saamaan järjestettyä muutaman viikon kuluessa.

Samalla kokeiltiin muutamia tulevan kesän muotiasuja. Päivölän muskettisoturit on rokkiversio, joten vaatteissakin nähdään vähän nahkaa ja niittiä, mutta myös pitsiä, sulkaa, viittaa ja korsettia, kuten kunnon romanttisessa seikkailuklassikossa kuuluukin.
-eeva

Lisää kuvia osoitteessa:

http://picasaweb.google.fi/eevamantere698/MiekkailukurssiIPaiva02

Ei kommentteja: