torstai 7. tammikuuta 2010

Teatterigaala 2010

Loppiaisaattona 5.1.2010 hyvinkääläinen teatteriväki juhli Ravintola Harlekiinissa vuotuista juhlaansa perinteisen Teatterigaalan merkeissä.
Teatteri Betan, Teatteri Päivölän ja Willan Nuorisoteatterin jäsenten lisäksi tilaisuuteen oli saapunut myös joukko Teatteri Hynän edustajia. Väkeä oli salin täydeltä, kaikkiaan runsas sata juhla-asuun pukeutunutta teatterilaista. Mukana oli ilahduttavan paljon nuorta väkeä.

Ilta aloitettiin ruokailulla heti pöytiin asettauduttua. Tänä vuonna illalliskortin hinta oli 15 euroa aikuisilta ja 10 euroa alle 12 vuotiailta lapsilta. Illalliskortti sisälsi maittavan juhla-aterian alkusalaatteineen, sekä jälkiruoaksi kakkukahvit.
Illan vauhdikkaina juontajina toimivat Mika Sipilä ja Olli Viitasalo. Hulppeat ja hauskat Stand up- juonnot noudattivat eko- ja hyväntekeväisyysteemaa ja juontajien"ekologiset merkkiasut" vaihtuivat tuhkatiheään ohjelman edistyessä. Hyväntekeväisyyspuhelimeen ehti illan aikana kertyä runsaat neljä miljardia euroa jaettavaksi lyhentämättömänä Jari Sillanpäälle Paavolan visiitin palkkiona....

Heti ruokailun jälkeen katsottiin Jyri Similän toteuttama videokooste kuluneen vuoden teatteriesityksistä. Jyri pahoitteli, että kooste oli osittain ajan ja osittain materiaalin puutteen vuoksi jäänyt vähän vaillinnaiseksi.

Video alkoi Teatteri Betan Luther -näytelmällä ja jatkui kuvakoosteella Willan Nuorisoteatterin koulusurmanäytelmästä Bang Bang. Koosteeseen olivat ehtineet mukaan myös Teatteri Päivölän kesäteatterinäytelmä Siunattu Hulluus, sekä pikkujouluajan yhteistuotanto Aladdin ja taikalamppu.
Muita vuoden 2009 näytelmiä olivat mm lastennäytelmä Lumikki +7, sekä Neiti Julie. Willan Nuorisoteatteri esitti Bang Bangin lisäksi kaksi Marko Kanervan runokoostetta, sekä nuorisonäytelmän Saari kaukana täältä.

Perinteiden mukaan illan aikana nähtiin monenlaista ohjelmaa teatterilaisten esittämänä.

Jaana Mikkolan ja Sirpa Salmen hauska nunnaduo aloitti ohjelmaosuuden Teemu Mikkolan kanttori Tuutisen säestyksellä.

Diandra Flores ja Anssi Häkkinen esittivät hengästyttävän hienoa yhteismusisointia.
50-luvun hengessä tunnelmoi laulajatähti Aune alias Maija Honkasalo. Häntä säesti ystävänsä Birgitta eli Eija Koivisto.


Tässä vaiheessa kuvaaja unohtui seuraamaan ohjelmaa niin intensiivisesti, että loput illan ohjelmasta kuten myös gaalavieraat jäivät ikuistamatta.Teatterit palkitsivat ansioituneita jäseniään.

Niina Raunio jakoi Willan Nuorisoteatterin puolesta vuotuiset prinssin ja prinsessan ruusut Vesa Markukselle ja Sonja Reijoselle. Henrika Vehmainen, Mica Ikonen ja Kari Isola saivat kuvataulut ansioistaan Bang Bang -näytelmässä.

Teatteri Beta muisti vuoden näyttelijätyön pokaalilla Juho Manteretta ansiokkaasta roolityöstä Pietari Särkilahtena. Vuoden nuoren teatterilaisen pokaalin sai Linda Laaksonen, joka ehti mukaan moneen näytelmään ja on osoittanut esimerkillistä aktiivisuutta Teatteri Betan toiminnassa. Erityisen 50-pykälän tolpan sai Roy Sirniö, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt urakoida jo 50 näytelmässä. Teatteri Betan palkinnot jakoi ja kiitokset lausui Jouni Laine.

Ilkka Turpiainen jakoi Teatteri Päivölän perinteiset Eero-patsaat, jotka on veistänyt Pentti Levander. Naisten patsaan sai 13 vuoden ansiokkaasta taloudenhoidosta ja monista muista taustatöistä Mervi Turpiainen. Miesten Eeron sai Teatteri Päivölän pitkäaikainen jäsen ja yhteistyökumppani Jouni Laine.
Eeva Manteretta muistettiin Aladdinin taikalampun puvustuksesta kukkakimpulla ja valokuvataululla.

Teatteri Hynä oli paikalla joidenkin vuosien tauon jälkeen ensimmäistä kertaa, joten he eivät tällä kertaa ehtineet mukaan ohjelmantekoon ja heidän palkitsemistilaisuutensa on tavannut olla myöhemmin keväällä.
Monien musiikkiesitysten lisäksi nähtiin Kaisa Malisen ja Simon Al-Bazoonin kaunis ja sykähdyttävä tanssi Romeo ja Julia.
Tarinan kertoi Venla Lehto ja Diandra Flores soitti viululla Romeon ja Julian rakkausteeman. Tanssin puvut olivat Eeva Mantereen käsialaa.

Kuvaajan kamera ei pysynyt mukana kiivasrytmisessä tanssissa, joten kuva on tanssin harjoituksista.

Tavan mukaan illan virallisen ohjelman päätti
Tre Små Troll,
Jouni Laine, Jyri Similä ja Marko Lindholm,
hienolla laulu/kuvaelmallaan, jossa kerrottiin naisesta ja aseesta ja taksista.....vai miten se menikään...


Frakkiasuinen Tre Små Troll saateltiin huikein aplodein estradilta suunnittelemaan ensi vuoden gaalan ohjelmaosuuttaan.

Mukava ja viihtyisä ilta päättyi vapaaseen seurusteluun ja tyytyväinen gaalayleisö siirtyi ennen puolta yötä kotiin tai jatkamaan juhlintaa kaupungin yöhön.


-eeva

Ei kommentteja: