lauantai 28. marraskuuta 2009

Kiireinen joulukauden avauspäivä.
Teatteri Päivölä osallistui Hyvinkään joulukauden avajaiskulkueeseen pienellä kamelikaravaanilla.


Kulkue järjestäytyi Hyvinkäänkadun varrella rautatiemakasiineilla.

Päivölän pienessä iloisessa joukossa olivat mukana Kamelina Linda Lång ja Elina Remes, taluttajina Matti ja Elina Seppänen.
Kamelin piti vielä illalla esiintyä Aladdin ja taikalamppu -näytelmässä, joten sillä ei ollut varaa kastua. Kamelia varjelivat kastumiselta katoksen kantajat Jyri Similä, Roy Sirniö, Jukka Saarinen ja Juhamatti Etuaro.

Kulkueessa Päivölän joukon perässä ajoi vanha paloauto, jossa Aki Nousiainen huolehti takana tulevan tanssiporukan musiikista.

Joulukauden avausaamuun lähdettiin minuuttiaikataululla. Kaikki järjestelyt jäivät viime tippaan Aladdin-näytelmän ja muiden kiireiden takia.

Porukka piti pukea ja katos kasata puolessa tunnissa, ei siis ihme jos kultaturbaanit ovat vähän vinossa vinksin vonksin ja katoksen koristelukin lievästi aneeminen, mutta kuitenkin erittäin taiteellinen. Ulkoiset puutteet korvasi monin verroin porukan reipas ja iloinen asenne.Jalka nousee korkealle. Harvoin tulee katsottua kaupunkia tästä näkökulmasta, on aika ankean ja aution näköistä kulkueesta huolimatta.


Kulkue päättyi virastotalon aukiolle, jossa oli todellinen markkinameininki. Tapahtuman järjestäjät Lions klubit, Yrittäjät ja Hyvinkään kaupunki olivat onnistuneet ilmeisen hyvin tavoitteissaan.
Olisi ollut mukava jäädä tutkimaan monien myyntikojujen tarjontaa ja seuraamaan lavalle järjestettyä ohjelmaa, mutta kameliryhmän piti rynnistää takaisin Putskulle sonnustautumaan seuraavaan tilaisuuteen.


Päivölän toiminnan "strateginen keskus" Putsku.

Jyri, Jukka, Roy ja Juhis vaihtoivat kulkuehaalarit muskettisoturien vaatteisiin
ja valmistautuivat esittelemään teatteriharrastusta ja samalla markkinoimaan ensi kesän näytelmää Hyvinkääsalin lastentapahtumassa.Putskun kaaos oli vielä tavallistakin mahtavampi kun lennokkaan vaatteidenvaihdon keskellä yritettiin syödä aamupalaa, suunnitella, kirjoittaa ja tulostaa esitteitä, ommella pöytäliinaa, ladata tietokonepeliä, sommitella valokuvia valomainostelineeseen ja
myydä samalla lippuja kahteen viimeiseen Aladdin ja taikalamppu -näytökseen.

Tavarat ja miehet piti myös saada siirrettyä Hyvinkääsaliin ennen kahdeltatoista alkavaa tilaisuutta.
Kaikkeen tähän oli aikaa tunti, joten eihän siinä sitten kummempaa hoppua ollutkaan.

Jyri ja minä olimme aloittaneet toimintapäivän valmistelut Juhon avustuksella jo edellisenä päivänä ja raahauduimme Putskulle aamulla kuuden jälkeen keräämään päivän aikana tarvittavaa rekvisiittaa ja ompelemaan vaatteita.
Aikaa ei ollut minuuttiakaan liikaa, mutta hommat hoituivat perinteiseen tyyliin putsku-tehokkaalla toiminnalla.

Kaiken säätämisen, sähellyksen ja roudaamisen keskellä viimeisetkin kaksi Aladdinin esitystä tulivat loppuun myydyiksi, joten kiirettä helpotti, kun puhelimeen ei tarvinnut sanoa enää muuta kuin eioota.


Lastentapahtuma Hyvinkääsalissa.


Päivölän osasto tuli valmiiksi silloin kun pitikin. Pääsin musketöörien
kainaloon ikuistettavaksi. Kuvasta puuttuu Jyri, joka teki vielä viime hetken
järjestelyjä.
Itse asiassa tulevan kesänäytelmän roolijakoa ei ole vielä tehty, mutta ainakin tässä nelikossa olisi raameja ja ainesta kantamaan muskettisoturien sotisopaa.

Pojat värväsivät porukkaa ensi kesän näytelmään ja ainakin yhden kokonaisen perheen mukaan tuleminen tuntui varmistuneen.
Osastolla kävi runsaasti väkeä osallistumassa kilpailuun ja pelaamassa Muskettisoturi -tietokonepeliä, jonka videotykki heijasti kankaalle kaikkien nähtäväksi. Valotaulun ratsastuskuvat herättivät kiinnostusta ja karkit tekivät kauppansa.

Arvonnassa onnetar suosi Anniina Hamporia ja Reetta Ikosta , jotka voittivat liput kahdelle haluamaansa Kolme Muskettisoturia -näytökseen. Onnea voittajille!

Hyvinkääsalissa esittely kesti pitkälle iltapäivään ja sen jälkeen piti vielä purkaa osasto.
Jukan, Royn ja oma puuhapäiväni jatkui vielä illalla Aladdinin näytöksessä.


Aladdin ja taikalamppu illalla Willanäyttämöllä


Poikien hoitaessa Hyvinkääsalin tilaisuutta tuskailin illan loppuunmyydyn näytöksen lippuvarauksia järjestykseen. Aladdin ja taikalamppu- näytelmän lipunmyynti on ollut luultavasti 15-vuotisen lipunmyyntiurani hankalin.


Näytöskaudelle osunut flunssaepidemia aiheutti moninkertaisen lipunmyyntirumban, varaus-peruutus-varaus-peruutus -systeemillä mentiin useampi viikko, lähes 24 h/vrk. Tuntuu siltä, että kaikki puolitoistatuhatta lippua piti käsitellä moneen kertaan ja lipunmyyntikartat olivat yhtä tuhrua ja puhki kumitetut moninkertaisista peruutuksista ja uusista varauksista.

Onneksi ilmeisesti suuremmilta sotkuilta säästyttiin ja kaikille lippunsa varanneille löytyi myös paikka katsomosta.
Epidemian ollessa pahimmillaan aiheutti lipunmyyntitilanne myös ylimääräisiä markkinointipaineita. Johonkin esitykseen saattoi hetkessä tulla kymmeniä peruutuksia ja tilanne vaati nopeita toimenpiteitä tiedotukselta. Anteeksi vaan kaikki facebook- ystäväni ja postituslistalaiseni jatkuvasta Aladdin-pommituksesta.

Suurin osa näytöksistä tuli kaikesta huolimatta täyteen myydyiksi, joten voimme olla lopputulokseen tyytyväisiä.

Kirjoitan tätä sunnuntaiaamuna ja tänä iltana jätämme haikeat jäähyväiset Aladdin- ja taikalamppu näytelmälle.
Kolmikymmenpäinen työryhmä pääsee ansaitsemalleen joululomalle odottamaan uusia haasteita.

-eeva


Ei kommentteja: