sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Muskettisotureita kuvaamassa Ridasjärvellä

'

Teatteri Päivölä
valmistautuu juhlimaan ensi vuonna 20-vuotisjuhliaan
Alexander Dumas´n Kolmen Muskettisoturin
merkeissä. Näytelmän ohjaajaksi on kutsuttu
Teemu Ojanne ja käsikirjoittajaksi Virve Ojanne.

Näytelmää esitetään muutaman välivuoden jälkeen Ridasjärven Päivölässä.
Ensi-ilta on 30.7. ja sen jälkeen esityksiä on elokuun aikana alun toistakymmentä, niistä kaksi viimeistä on suosittuja yönäytöksiä.

Syksyisenä lokakuun päivänä joukko työryhmän jäseniä kokoontui Vanha Koivula -nimiselle hevostilalle Ridasjärvelle fiilistelemään tulevia tunnelmia, kuuluvathan hevoset olennaisena osana ensi kesän näytelmään.
Kiitokset hevostilan emännälle Diana Pöldmalle ja muulle talon väelle avusta ja ystävällisyydestä!
Ohjaaja Teemu Ojanne, Teatteri Päivölän puheenjohtaja Ilkka Turpiainen ja näyttelijä Tarmo Reunanen sonnustautuivat Muskettisoturien rooliasuihin ja nousivat ratsaille. Komealta näyttivät "soturit" viittoineen ja sulkahattuineen ratsastaessaan kullankeltaisella pellolla syksyisen kauniissa maisemassa.
Sääli että edellisöinen rankkasade oli liottanut pellot niin pehmeäksi ja liukkaaksi, että ratsuja ei voinut kannustaa komeaan laukkaan.

Sanna Åström tullaan näkemään ensi kesänä Mylady de Winterin roolissa näytelmän vastustamattoman kauniina, mutta älykkäänä ja pahantahtoisena naisena.
Muiden roolien miehitys onkin ohjaajalla vielä työn alla.


Kardinaali Richelieu (kuvassa Tarmo Reunanen)
juonittelee Mylady de Winterin kanssa
kaikenlaista.
Ohjaaja miettii tulevia
ratkaisuja.
Ilkka Turpiainen, Tarmo Reunanen ja Teemu Ojanne Vanhan Koivulan pihamaalla. Taustalla Virve Ojanne, joka aloittaa käsikirjoituksen työstämisen näinä päivinä.
Näytelmässä pyövelillä ( kuvassa Jarmo Tapola ) on muuta tehtävää kuin valokuvaaminen.

Kuvauspäivä antoi pontta ja potkua näytelmän käynnistysvaiheeseen.

Teatteri Päivölän juhlanäytelmän raamit ovat pääpiirteittäin kasassa. Tiedossa on mielenkiintoinen, näyttävä ja tuore toteutus Dumas´n klassikkotekstistä.

Kunhan tuotannon eri osa-alueiden
työryhmien kokoonpanot on saatu
kuntoon, voidaankin toivottavasti jo syyskaudella ryhtyä harjoittelemaan musiikkia, miekkailua ja ratsastusta. Talven taituttua kevätpuolelle ryhdytään kohtausharjoituksiin ensin sisällä Willanäyttämöllä ja toivottavasti jo huhtikuun puolella ulkona Päivölässä.

Näyttelijät, laulajat, tanssijat, tekniikan taitajat, puvustajat, lavastajat, kaikki kynnelle kykenevät, entiset ja uudet päivöläläiset ILMOITTAUTUKAA MUKAAN ensi kesän suurtuotantoon. Syksyn aikana saatte kutsun Kolmen Muskettisoturin starttipalaveriin, jossa ohjaaja kertoo näytelmästä ja suunnitelluista kuvioista. Samalla jaetaan tarkempaa tietoa harjoitus- ja näytösaikatauluista.

Kuvauspäivän puvusti Eeva Mantere, kuvat ovat puvustajan kamerasta.

Lisää kuvia osoitteessa
http://picasaweb.google.fi/eevamantere698/KolmeMuskettisoturia?authkey=Gv1sRgCPzu-5S46t3mkQE
-eeva

Ei kommentteja: