maanantai 26. helmikuuta 2024

Suomen hevosen harjoitukset ovat käynnissä.

Hauskaa, harkittua ja laadukasta kesäteatteria on tulossa.

 

Suomen hevosen tekijät Carita Lehto, Sirpa Salmi, Juho Lehto, Hanna Tarkiainen, Marko Lindholm ja edessä Margit Lepp ja Maria Eerola 

 
 
 Teatteri Päivölän kesäteatteriharjoitukset ovat alkaneet. 
Nyt talvikaudella harjoitellaan Hyvinkään Villatehtaan harjoitustilassa. Kesän korvalla siirrytään esityspaikalle Knehtilän tilan suureen latoon, jonka korkean katon alle mahtuu sekä nouseva katsomo, että näyttämö.
Teatteri Päivölän kesäteatteri on siitä onnellisessa asemassa, että ladossa esitys ei ole säiden armoilla, vaikka ainahan se on mukavampaa jos aurinko paistaa ja väliajalla voi ihailla ympäröivää kaunista ja viljavaa maalaismaisemaa. 
 
Maitolaiturilta käännytään Knehtilän tilalle. Esityspaikka suuri lato löytyy tämän tien varrelta tilan päärakennusten takaa.
 
Kahdet varsinaiset harjoitukset on käyty läpi ja Sirkku Peltolan mainion tekstin sanomaa on puitu ohjaaja Marko Lindholmin kanssa. Roolitus on tehty jo aikaisemmin ja itse kukin näyttelijöistä tuntuu  asettuneen luontevasti omaan postiinsa.  Juonen totinen komiikka ja tekstin hulvaton huumori on etsitty esille ja naurattaa niin tekijöitä kuin minuakin, sivusta seuraajaa. 
 
ohjaaja ohjaa
Ohjaaja ohjaa. Marko Lindholm.
 
Tarina kertoo varsin erikoisen uusperheen kyseenalaisesta idyllistä 2000-luvun alun maaseudulla.
 
 
Pöydän ääressä Sirpa Salmi, Hanna Tarkiainen ja Juho Lehtto. Taustalla Maria Eerola. Margit Lepp ja Carita Lehto

 
 
Perhekuntaan kuuluvat eronnut pariskunta, jonkunsortin maanviljelijä Lassi (Juho Lehto) ja ex-vaimonsa, elämän katkeroittama Aili (Sirpa Salmi). Vahvaa roolia sukupolvien yhteiselossa näyttelee suorapuheinen Ailin Äite (Carita Lehto). Kuvioissa on mukana myös Lassin uusi naisystävä, pankkivirkailija Mervi (Hanna Tarkiainen).
Lassilla ja Aililla on kaksi lasta, vajaa kolmekymppinen työtön Kai, joka haaveilee Harley Davidsonista (rooli on vielä auki) ja ihanasti kaikkea elämältä odottava 13 v Jaana (Margit Lepp). Jaanan kaveri, elämänodotuksissaan sielunsisko on naapurintyttö Kirsikaija eli KK (Maria Eerola).
 
Oma erityinen roolinsa näytelmässä on hevosella jos toisellakin. 
 
Yhdet harjoitukset nähneenä voin lämpimästi suositella tätä Suomen hevosta kesän yhdeksi käyntikohteeksi. Hauskaa, harkittua ja laadukasta teatteria on tulossa.
 
Ensi-ilta on torstaina 24.7. klo 19.00.
Liput myy Netticket.fi.
Tiedustelut ja varaukset myös Teatteri Päivölä, puh 0407621990 tai liput@teatteripaivola.com.  
 

 
-eevaEi kommentteja: