tiistai 11. maaliskuuta 2014

Päivölän kevättä ja kesää.


Teatteri Päivölän ohjelmistoa 2014


Märta Tikkanen / Toni Edelmann
Vuosisadan rakkaustarina.
Ohjaus Pilvi Kallio

Vuosisadan rakkaustarina on runoillallinen naisen rakkaudesta ja avioelämän ristiriidoista, työstä, lapsista.

      "  Sinä olit pohjaton
        ja minä olin pohjaton
        ja meidän piti hukkua yhdessä.

        Mutta vuosien kuluessa
        on jotakin tapahtunut

        Tänään sinä olet se
        jonka kanssa asun. " 

Märta Tikkasen paljasta tekstiä esitetään Päivölän vahvojen naisten suulla ja sydämellä, laulaen ja lausuen. Esityksen arvioitu kesto on noin tunnin, ja se pysyy teatterin ohjelmistossa kiertävänä esityksenä, jota voi viedä niin hirsitaloon, museoon kuin ravintolaan.

Ensi-ilta on suunniteltu äitienpäivään 2014, ja kevätkauden jälkeen esitystä jatketaan syksyllä. Esityspaikasta ja -ajoista tiedotetaan lähiaikoina.

Esitys on toukokuun jälkeen varattavissa myös yksityistilaisuuksiin.  Tiedustelut
Teatteri Päivölä, puh 040-7621990 , info@teatteripaivola.com
tai ohjaaja Pilvi Kallio puh 045-6502651.

Työryhmässä ovat Maija Honkasalo, Pilvi Kallio, Eija Koivisto, Eeva Mantere, Jaana Mikkola, Sirpa Salmi ja Anu Vänskä.Lainaus lukijablogista Kannesta kanteen:

Märta Tikkasen runosarja Vuosisadan rakkaustarina (1978) on kuin väripaletti, jossa löytyy roihuavaa rakkautta, ärjyvää vihaa ja kapinaa. Runosarja on vastarepliikki Märtan kirjailijapuolisolle Henrik Tikkaselle ja etenkin hänen teokselleen Mariankatu 26. Märta kuvaa runosarjassaan, millaista on elää alkoholistimiehen kanssa, kärsiä väkivallasta, pelätä lasten puolesta ja tuntea jäävänsä kirjailijapuolison varjoon.”


Kesäteatteria Kievarin pihalla.


Teatteri Päivölä esittää totuttuun tapaan heinä- elokuussa kesäteatteria niin lapsille kuin aikuisille.  Lasten näytelmäksi on varmistunut hulvattoman hauska Puluboi, mutta aikuisten näytelmä odottaa vielä viimeistä vahvistusta.  Siitäkin kuullaan lisää aivan lähipäivinä.


Veera Salmi
Puluboi
Ohjaus Pilvi Kallio


PULUBOI  on  kokokansan näytelmä, joka on ELITYISEN SOPIVA LAPSILLE, kuten Buluboi itse sen sanoisi.

Noin tunnin mittaisessa kesäteatteripläjäyksessä seikkailevat itsenäistyvä kaupunkilaispulu nimeltään Puluboi sekä Mai-niminen tyttö, joka oikeasti on Poni. Tarinassa ylitetään vaarallinen katu ja lähdetään suureen maailmaan ja palataan sieltä takaisinkin - ainakin hetkeksi. Puluboin ja Ponin kirjan on kirjoittanut Veera Salmi (2012) ja siitä on tullut sittemmiten OIKEA HITTI!

Katso hulvaton kirja-mainos tästä linkistä
http://www.youtube.com/watch?v=LykB8_fgmkA

Puluboi ja Ponin kirjan kansi.


Päivölän teatteri takertuu Puluboin siipeen ja Ponin harjaan ronskilla ja perinteitä kunnioittavalla otteella, ja toivoo tekevänsä oikean hittiesityksen tästä tarinasta, joka kutkuttaa samaan tapaan kuin irtoava maitohammas.

Esityskausi on heinä-elokuussa, esityksiä noin 13, katsomoon mahtuu 180 katsojaa.  Esityspaikkana Se suojeltava piha sieltä suojeltavan talon takaa! Ohjaus Pilvi Kallio

Esityspäivät varmistuvat tuossa tuokiossa.  
Ennakkotiedustelut Teatteri Päivölä, 040-7621990 tai info@teatteripaivola.com. 

                                       
TULOSSA SYKSYLLÄ:

Ei menny huonosti, 
muttei menny Hyvinkää!
Ohjaus Pilvi Kallio

Syksyllä 2014 Teatteri Päivölässä käynnistyy paikallisuutta tutkiva toiminta, jonka tulokset nähdään esityksinä marras-joulukuussa. Esityksen työnimenä on ”Ei menny huonosti, muttei menny Hyvinkää!” ja nimensä mukaisesti se pureutuu tekijöiden ja hyvinkääläisten kokemuksiin kaupungistaan, ja kaupungin virallisempaan puoleen muun muassa uutisten ja kokouspöytäkirjojen avulla.
Tarkoituksena on luoda ajankohtainen esitys Hyvinkäästä. 

Teoksen ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja, toimittaja Pilvi Kallio, joka on kiinnostunut siitä, miten teatteri voi toimia yhteisönsä hyväksi ja paikallisena muutosvoimana.

Tilaa etsitään:
Tätä varten etsitään syyskuusta alkaen esitys- ja työpajatoimintaan sopivaa tilaa, joka ristitään Päivölän pop up -teatteriksi, ja sinne saattaa popahtaa demonstraatioita ja pikkuesityksiä jo ennen varsinaista ensi-iltaa.
Tekijöitä kutsutaan:
Tähän toivotaan mukaan niin vanhoja kuin uusia päivöläläisiä, ja kaikkia joilla on sydämellään tarinoita Hyvinkäästä. Lisätietoja Pilvi Kalliolta, p. 045 650 2651-eevaEi kommentteja: