keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kuvausretki Kultalammen rannalle.

Kauniina elokuisena iltana tehtiin kuvausretki "Kultalammen" rannalle.

Hanna Tarkiainen kuvaa.  Kuvattavina Erkki Karhunen ja Anu Vänskä.

Aitoa tunnelmaa etsimässä.
 Teatteri Päivölän syksyn produktio Kultalampi on  käynnistynyt ja pääroolien esittäjät Anu Vänskä ja Erkki Karhunen kävivät fiilistelemässä aitoa tunnelmaa Herustenjärven rannalla.  Ilta oli lämmin ja aurinkoinen, mutta ilmassa oli jo selvästi aistittavissa  alkavan syksyn henki.
Valokuvaaja Hanna Tarkiainen esittää näytelmässä pariskunnan tytärtä Chelsea.

Kuvausta.

Norman ja Ethel Thayer veden äärellä.

Ilman täytti loppukesän haikeus. 

Lämminhenkinen näytelmä on inhimillisessä traagisuudessaan liikuttava, mutta myös hauska kuvaus pitkään yhdessä eläneen avioparin arjen huumorista, riidoista, huolenpidosta ja rakkaudesta.
Vanhenevan pariskunnan elämä kesäasunnolla ja syksyinen hyvästijättö Kultalammelle enteilee lopullisten jäähyväisten tunnelmaa.

Näytelmässä haikeus kytee vain pinnan alla.

Pariskunnan tytär uuden miehensä ja tämän pojan kanssa tuovat räväkkää menoa ja meininkiä Kultalammen arkeen. Eikä sovi unohtaa hilpeää postimiestä, joka käy veneellään pitämässä pariskunnan  ajantasalla ulkomaailman tapahtumista. Rooleissa Hanna Tarkiainen, Juho Lehto ja Juho Marttila.Vankkaa kokemusta näyttämöllä.

Pitkän linjan näyttelijät Anu Vänskä ja Erkki Karhunen ovat tunteneet toisensa vuosikymmeniä ja tehneet yhdessä töitä aikanaan Hyvinkään teatterissa.
Erkki Karhunen on vaikuttanut viime vuosikymmeninä Riihimäen teatterissa, mutta nyt hyvinkääläisillä on pitkästä aikaa ilo nähdä häntä myös kotikaupungin estradilla.  Riihimäen teatterissa Erkki on tehnyt yhteistyötä  Kultalammen ohjaajan Teemu Ojanteen kanssa.
Näytelmän pienen työryhmän yhteinen historia ja toistensa tunteminen luo hyvän pohjan produktion toteutukselle.

Kuistilla,

Kultalammen ensi-ilta on Ravintola Paloman studiokabinetissa 22. päivä marraskuuta klo 19.00.
Varaukset ja tiedustelut puh 040-762 1990 tai liput@teatteripaivola.com.

-eeva
Kuvat Eeva Mantere

Ei kommentteja: