sunnuntai 15. helmikuuta 2009

"Yhteisöllisyys koukuttaa"Miksi harrastan teatteria? Nuoren teatteriharrastajan sanoin:
Yhteisöllisyys koukuttaa.


Siinä vain yksi, mutta myös yksi tärkeimmistä syistä teatteriharrastuksen imuun.
Teatterilaiset viettivät antoisan ja hauskan ystävänpäivän 14.2. Willanäyttämöllä koulutuspäivän merkeissä.

Ystisrumbaksi nimetyn kurssipäivän aikana harjoiteltiin vuorovaikutusta ja ryhmätyöskentelyä improvisaation ja draaman keinoin.

Tiivisohjelmainen päivä alkoi reippaasti puolilta päivin Marko Lindholmin vetämillä improvisaatioharjoituksilla. Parituntinen innostavassa ohjauksessa improvisaation parissa kului liian nopeasti, joten samaa toivottiin ja luvattiinkin jatkaa lähitulevaisuudessa uuden kurssin merkeissä.
Ystisrumban aikana aloitettiin teatterien "taiteilijagallerian" kuvaaminen. Kaisa Malinen kuvasi kaikki osallistujat ja kuvat julkaistaan Teatteri Päivölän kotisivujen jäsengalleriassa. Kuvaamista jatketaan näytelmäharjoituksissa ja muissa sopivissa yhteisissä tilaisuuksissa.

Ruokatauon jälkeen oli Jouni Laineen draamakoulutuksen vuoro.
Kosketus ja toisen läheisyys näyttämöllä ei ole automaattisesti helppo asia. Nuorista, mutta kokeneista harrastajista koostuvan ryhmän harjoituksesta syntyi Jouni Laineen taitavassa ohjauksessa hienoa draamaa.
Ohjaajan ja ryhmän välinen luottamus ja vuorovaikutus loi tiiviin tunnelman intensiiviseen harjoitukseen.
Alkupäivä vietettiin ryhmätyön ja fyysisen ilmaisun merkeissä.
Tragerterapeutti Virve Mikkola johdatti ryhmän seuraavaksi oman kehon ja mielen hallintaan Mentastic-mielikuvaliikunnan keinoin. Meditatiivinen rauhoittuminen pehmeään, rentoutuneeseen tilaan saavutettiin rauhallisella, rennolla liikkumisella, "tekemättä mitään".
Niina Raunion vetämät hauskat ja kiivasrytmiset teatterileikit herättelivät ryhmän jälleen aktiiviseen toimintaan. Pulssi nousi jo pelkästään katsoessa hengästyttävän riemastuttavaa menoa.
Virallinen ohjelma päättyi tähän.
Päivän koulutuksen aikana oli saatu taas paljon eväitä ja uutta varmuutta
näyttämötyöskentelyyn.
Mukava päivä ja yhdessäolo jatkui Willanäyttämöllä vielä iltamyöhään vapaan ohjelman ja Jyri Similän vetämän Ihmissusi-pelin merkeissä.
-eeva


Ei kommentteja: