perjantai 9. toukokuuta 2008

Olviretken harjoituksetPoikkesin kotimatkalla Kahvela Mummon Mökin pihanäyttämölle seuraamaan Olviretken harjoituksia. Törmäsin ensitöiksi pihalla Kahvelan mukavaan uuteen emäntään Anu Kolmoseen, joka jätti lähtiessään päivän ylijäämäleivonnaiset ja kahvit teatteriporukan nautittaviksi. Kyllä maistui!
Kiitos emäntä-Anulle hyvistä eväistä!

Ilma ei ollut kovinkaan lämmin ja sateen uhka leijui tummina pilvinä pihapiirin yllä. Harjoituksissa oli tällä kertaa ohjaaja Markon lisäksi näyttelijöistä vain Anu, Henkka ja Marizu.

Kapakoitsija Mauran, palvelustyttö Marianan ja näytelmän sankariurhon Timoteuksen kolmiodraamaa harjoiteltiin intensiivisesti. Aleksis Kiven vaikea ja värikäs kieli soljui jo luonnikkaasti näyttelijöiden suussa. Herkullista tekstiä!

Ohjaaja myhäili tyytyväisenä näyttelijöiden suorituksiin. Markon mukaan "ohjaajan tehtävä on vain kävelyttää näyttelijöitä ympäri näyttämöä"... ja juuri niin tapahtuikin. Kävelyttämisen lisäksi kylläkin myös repliikkejä, iskuja, katseita ja kehon kieltä hiottiin ja suunnattiin tarkasti vastanäyttelijöille sekä vielä näkymättömissä oleville katsomolle ja katsojille.

Ohjaaja ja näyttelijät ovat selvästi jo löytäneet yhteisen sävelen.

-eeva
Ei kommentteja: