perjantai 25. maaliskuuta 2016

ENSI-ILTA APRILLIPÄIVÄNÄAUERVAARA ISKEE RAKKAUDENNÄLKÄÄN.

Gabriel tule takaisin ensi-illassa aprillipäivänä.

Gabrielina Henrik Västilä, Kristiina Salka Orivuori ja Ulrika Kirsi Kuisma.

Hyvinkääläisen Teatteri Päivölän kevätklassikko on Mika Waltarin tragikomedia Gabriel tule takaisin.

Waltari kirjoitti aina ajankohtaisen auervaaratarinansa vuonna 1945.  Siitä on tehty elokuva, TV-sovituksia ja sitä on esitetty jatkuvasti lukemattomia kertoja eri teattereissa.


Mika Waltari 1908-1979

Näytelmä kertoo kahdesta rakkaudennälkäisestä sisaruksesta, jotka joutuvat liikemies Gabriel Lindströmin huijaamiksi.  Hurmaava Gabriel tavoittelee naisia käteisen rahan toivossa ja kääntää kelkkaansa sisaruksesta toiseen nopeasti tilanteiden mukaan.  Naiset tajuavat tulleensa petetyiksi, mutta eivät siitä huolimatta halua päästää irti Gabrielista.

Gabriel latelee sujuvasti valheita.  Henrik Västilä ja Salka Orivuori näytelmän harjoituksissa.


 Lopulta Gabriel lyöttäytyy yhteen sisarusten sukulaistytön kanssa, mutta tämä on tätejään tarkkanäköisempi ja korjaa lopulta koko potin.

Gabriel iskee myös sukulaistyttö Railin kimppuun.  Henrika Vehmainen ja Henrik Västilä.  Harjoituskuva.


 Gabrielin roolissa nähdään Henrik Västilä, sisaruksia esittävät Salka Orivuori Kristiinana ja Kirsi Kuisma Ulrikana.  Sukulaistyttö Raili on Henrika Vehmainen.  Näytelmän on ohjannut Kawi Isola.

Gabriel tule takaisin esitetään huhti- toukokuun aikana kuusi kertaa Hostelli Palopuron näyttämöllä,  Jokelantie 349, 05470 Hyvinkää.

 Esitykset: Pe 1.4. klo19 ensi-ilta,  Su 3.4. klo 19, Ke 13.4. klo 19, Pe 15.4. klo 19, Su 17.4. klo 15 ja 4.5.( yksityistilaisuus ).
Liput 20 €
Varaukset 040 7621990 tai liput@teatteripaivola.com.
 
Lisätietoja www.teatteripaivola.com

Ei kommentteja: