perjantai 24. helmikuuta 2012

Teemu Ojanne ohjaa Puhdistuksen.

Harjoitukset puolivälissä.

Ohjaaja Teemu Ojanne

Teatteri Päivölän  työryhmä on harjoitellut  Sofi Oksasen Puhdistusta tiiviisti tammikuun puolivälistä lähtien Teemu Ojanteen ohjauksessa. Harjoituksia on pidetty neljä-viisi kertaa viikossa Ahdenkallion nuorisotalon tiloissa.
Puhdistuksen ensi-ilta on Hyvinkääsalissa runsaan kuukauden kuluttua, kiirastorstaina 5.4. klo 19.00.

Teemu ohjaa tarkasti.

Kymmenes yhteistyövuosi ja yhdeksäs näytelmä Teemu Ojanteen ohjauksessa.

Teatteri Päivölän antoisa yhteistyö ohjaaja Teemu Ojanteen kanssa alkoi vuonna 2002 Hevonkuusen korpilaki -näytelmällä. Sen jälkeen teatteria on tehty Teemun ohjauksessa tasaiseen tahtiin ja nyt toteutettava Puhdistus on yhdeksäs yhteistyöproduktiomme.  Matkan varrelle on mahtunut monenlaisia näytelmiä kesäteatterin suurproduktioista syksyisiin koko perheen näytöksiin.

Yhteistyöproduktiot:

2002 Hevonkuusen korpilaki, kesäteatteri
2003 Notre Damen kellonsoittaja, kesäteatteri
2004 Peter Pan, kesäteatteri
2005 Vaimoni Maurice, syksyllä Hyvinkääsalissa
2007 Pessi ja Illusia, syksyllä Willanäyttämöllä
2010 Kolme Muskettisoturia, kesäteatteri
2011 Kultalampi, syksyllä Ravintola Palomassa
2011 Tuhkimo, syksyllä Ravintola Ilonassa
2012 Puhdistus, tulossa huhtikuussa Hyvinkääsaliin
2012 Rautatie, tulossa kesäkuussa Rautatiemuseolle
2012 syksyksi suunnitteilla musikaali

Teemu Ojanne ja Jukka Saarinen

Hyvä yhteishenki takaa tuloksen.

Pitkään jatkunut yhteistyö kantaa hedelmää ja luottamus on molemminpuolista, ohjaaja tuntee näyttelijänsä ja päinvastoin.
Työryhmän toimintatavat ovat tulleet tutuiksi puolin ja toisin,  hyvä yhteishenki ja kannustava ilmapiiri mahdollistavat suurtenkin tuotantojen sujuvan toteuttamisen.  Jatkuvuus takaa myös pitkäjänteisen ja monipuolisen ohjelmistosuunnittelun.

Teemu Ojanne ohjaa Anu Vänskää.

Arvostettua ammattiohjausta.

Niin nuoret kuin kokeneemmatkin näyttelijät arvostavat Teemu Ojanteen tarkkaa ohjausta.
Teemun mukaan kesäteatterien suurproduktioissa ohjaus on enemmän kokonaisuuden hallintaa, mutta Puhdistuksen kaltaisissa henkilödraamoissa pääsee pureutumaan syvällisemmin henkilöohjaukseen.  Näytelmän tematiikkaa ja henkilöhahmojen historiaa pohditaan yhdessä ja kohtauksia harjoitellaan pikkutarkasti äänenpainoja ja silmän liikkeitä myöten.

Henrika Vehmainen ja Henry Pöyhiä suunnittelevat näyttelemisestä ammattia.

Ammattiohjauksessa alalle aikovat nuoret saavat arvokasta kokemusta. Kokeneemmille näyttelijöille vaativa ja osaava ohjaus antaa haastetta ja tuo harrastukseen mielekkyyttä.

Anssi Kakko on Puhdistuksen kokeneempaa näyttelijäkaartia.

Kohtausharjoituksista läpivetoihin.

Puhdistuksen harjoitukset ovat puolivälissä.  Tähän saakka on harjoiteltu tekstiä ja kohtauksia satunnaisissa järjestyksissä.  Näinä päivinä siirrytään näytelmän läpivetoihin ja mukaan alkaa tulla rekvisiitta, puvustus ja äänisuunnittelu.  Varsinaisten toimintatilojen puutteesta johtuen lavastus ja valosuunnittelu jäävät aivan näytelmän teon viime metreille, mikä hankaloittaa harjoittelua ja tekee niin ohjauksesta kuin näyttelemisestäkin haasteellista.

Teemu Ojanteen apuna osaava työryhmä.

Juho Mantere

Puhdistuksen äänisuunnittelun toteuttaa Juho Mantere, joka on koko ikänsä ollut mukana Teatteri Päivölän toiminnassa sekä näyttelijänä, että viime vuosina myös ohjaajana.  Opiskeltuaan musiikkiteknologiksi hän on työskennellyt Kansallisteatterissa, josta tulee myös Puhdistuksen valosuunnittelija Ville Virtanen.

Puhdistuksen Ääni.  Juho Mantere, Salka Orivuori ja Ari Tukiainen

Puvustuksesta vastaa Eeva Mantere ja lavasteet rakentaa Ilkka Turpiainen.

Tästä on hyvä jatkaa kiihtyvällä tahdilla kohti kiirastorstain ensi-iltaa.

Lipunmyynti on vauhdissa ja lippuja voi ostaa Lippupisteen toimipaikoista, sekä Teatteri Päivölän lipputoimistosta, puh 040-762 1990 tai liput@teatteripaivola.com.

Lisätietoja www.teatteripaivola.com.

-eeva
Kuvat Eeva Mantere

Ei kommentteja: